Köp rätt resväska

 

Om du reser regelbundet i jobbet eller om du planerar en semester inom kort är en bra resväska nödvändig för att skapa rätt komfort. En bristfällig resväska leder i bästa fall enbart till irritationsmoment och svordomar – men det kan i värsta fall betyda att dina ägodelar försvinner eller förstörs. Därför är det en investering att köpa en resväska som faktiskt håller och tillgodoser dina behov. Oavsett om du behöver packa för hela familjen eller om du bara ska ha handbagage är resväskan grundbulten i din packning. Utbudet är stort och det gäller att veta vad du ska leta efter. Här är några tips för dig som är på jakt efter en ny resväska.

Ready suitcaseFörst behöver du se till att storleken på din nya resväska är anpassad efter dina behov. En resväska som rymmer mer än vad du har tänkt ta med dig tar bara upp onödig plats och tvingar dig att bära på mer än nödvändigt. Å andra sidan är det frustrerande att märka att du inte får ner allt du behöver i din väska. Som konsument kan du antingen välja att försöka göra en avvägning och hitta en som passar för alla tillfällen – eller så slår du helt enkelt till på två resväskor. På så sätt kan du välja storlek på väskan efter behov.

Nästa steg är att hitta en resväska som är tillräckligt funktionell för att fungera under alla omständigheter. På flygplatser kan du ofta behöva gå långa sträckor och då är det skönt med hjul som gör det enklare att dra väskan. Du kan också välja mellan en väska med hård eller tunn utsida. Medan de tunnare enklare går att komprimera förser de också dina prylar med ett sämre skydd. Där är ofta en hård resväska att föredra för att försäkra dig om att ingenting går sönder under resan.

Även designen är viktig för många köpare av resväskor. Det kan exempelvis handla om en viss färg eller ett mönster som ger väskan en karaktäristisk look. Det kan göra det enklare att hitta den i ett bagageutrymme eller på ett bagageband. Dessutom kan du matcha den med kläder från exempelvis Desigual rea – blir billigare så!