Annorlunda väskmaterial

Från tvinnade plastkassar till säkerhetsnålar, bildäck och återanvända förpackningar – det går i princip att tillverka väskor av alla material. Det vanligaste är fortfarande att väskan tillverkas i tyg eller läder, men det finns även variationer på de materialen. Det används till exempel många olika djurskinn, ibland från exotiska djur. Tidningen Amelia har visat att djurplågeri ligger bakom några populära lyxväskor, och visst kan det vara svårt att veta hur till exempel ormar eller kängurus har behandlats innan de slaktas för att så småningom bli till en väska. Men det finns alternativ för oss som vill ha annorlunda väskor.

Lyxväskor är trendigt

Bag_«Classic»_BraunLyxväskor har blivit något av en statussymbol runt omkring världen. I vissa kretsar ska det synas att din väska kostar mycket. För många människor kostar en lyxväska mer än vad vi tjänar per månad och en ouppnåelig lyx. Många som har hamnat i cirklar där lyxväskor är ett måste, väljer att ta ett lån för att finansiera sin väska. Har du hamnat där och känner att det är svårt att klara av att betala ditt lån, Sänk dina lånekostnader med hjälp av Advisa. Det finns många snygga och praktiska alternativ till de dyraste väskorna. Från några hundralappar till nästan ingenting om du handlar på second hand. En väska som är tillverkad med omsorg och dessutom i läder håller länge, kanske flera år. Det viktigaste när du väljer vilken väska du vill köpa är att du tänker på vad du behöver den till. Ska du bära tunga saker i den måste den till exempel ha breda remmar för att klara tyngden.

En väska är lätt att variera

Några gör väskor av trasmattor, andra av kapsyler som de har sparat från olika flaskor. En väskas form är ganska enkel – en fyrkant med en öppning och två remmar. Det går att variera designen och materialet i oändlighet. Använder du tyg för att tillverka en väska bör du använda ett grövre tyg. En tygväska kan tryckas på olika sätt, till exempel blocktryck. Det går även att rita och måla på en tygväska, vilket öppnar upp för möjligheten att göra den personlig och unik. En snygg väska behöver inte kosta så mycket. Annorlunda material ger möjlighet till unika, kreativa uttryck. Att återvinna olika material, till exempel matförpackningar eller plastpåsar, och fläta dem till en väska har blivit ganska trendigt bland människor som är intresserade av en ekologisk livsstil. Det blir en härlig multi-färgad design som dessutom är ganska stadig. Gamla bildäck, som givetvis har tvättats och formats om, har också använts för att tillverka väskor som både är hållbara och ganska snygga.