Bra resväskor

När du ska ut och resa är det bra att ha en bra och tålig resväska. Väskan i sig ska inte väga för mycket utan vara lätt att bära. Väskan ska också vara av den rätta storleken som passar dig och dina behov. Om du ska ut på en lång resa där du kommer att få ta med din väska på olika flygplatser bör din väska vara utrustad med hjul. Det ska vara lätt och smidigt att ta med sig väskan, oavsett om den väger 10 eller 25 kilo. Resväskor finns både med hårt och mjukt skal. Välj den som passar dig bäst eftersom båda kommer att skydda dina tillhörigheter.

Resväskor i test

För att få reda på hur tåliga resväskor är kan man låta väskorna genomgå olika prövningar. 8 resväskor har testats av Skyscanner för att se vilka som håller allra bäst. Testet bestod av ett fyrstegstest för att se hur de klarade det. Det första testet var att sparka en väska ner från en höjd på 1.5 meter. Det andra testet bestod av att få ta emot slag av en slägga på 5 kilo. Det tredje testet var att bli trampad på med en vikt på 150 kg. Det fjärde och sista testet bestod av att ta emot en bil som faller på väskorna. Alla väskorna höll genom de fyra testerna .

Ta hand om din läderväska

För att få en läderväska att hålla sig fin länge krävs lite vård. Om du tar hand om lädret såsom du tar hand om din egen hud, så kommer väskan att ha en lång livslängd. Två faktorer som spelar stor roll i hur läderväskan ska skötas är rengöring och återfuktning. Ta bort smutsfläckar från lädret med en fuktig trasa, gärna av bomull. Om det är en svår fläck, kan du ta lite grönsåpa på den men tänk på att du måste rengöra hela väskan, inte bara på fläcken. När din läderväska behöver bli återfuktad, använd ett läderbalsam som är neutralt i färgen. Låt den torka i rumstemperatur för bästa resultat.