Golfbag

Golfspelare har speciella väskor till sina klubbor. Förutom plats för klubbor finns det fack för sådant som scorekort, pegs och kläder. Golfarens väska kallas i regel för golfbag. Den är formad som ett rör. Spelare får ha med sig maximalt fjorton klubbor under en runda på golfbanan.

 

Specialgolfväskor för vagn
En del större golfbagar är avsedda att fästas på en vagn. Vagnen kan antingen dras efter eller skjutsas framför spelaren. Vanliga benämningar på dessa golfbagar är antingen vagnbagar eller tourbagar.

 

Bärbagar
De bagar som är av mindre storlek bärs i regel av spelaren. De benämns följaktligen bärbagar. För att reducera spelarens börda har ett företag utvecklat en särskild bärrem som fördelar vikten. Något som ledde till att bärbagen blev mer populär. De flesta golfbagtillverkarna erbjuder bärbagar med en sådan bärräm.

Golf Clubs on White
Golf Clubs on White

 

Väska till en golfbag
Man kan fråga sig vem, förutom golfare, hade kunnat tro att det finns väskor till väskor.

Just det. Det finns väskor till golfväskor. Kanske det är bättre att kalla dem för resefodral. Dessa resefodral är i regel försedda med hjul. De brukar vara vadderade och skyddar golfbagen under utlandsresan eller långa resor med bil.

 

Specialbagage vid flygresor
Golfbag räknas som specialbagage. Det föreligger vissa restriktioner gällande vad en incheckad golfbag får innehålla. Den som flyger med SAS får ta med sig 14 klubbor, 12 golfbollar och ett par golfskor. Liknande regler har KLM. Vid flygresor gäller att man måste boka transporten av sin golfbag före avresa. Att göra det vid bagageincheckningen går fast det är betydligt mer kostsamt och knöligare att göra än om det redan är klart då man kommer till flygplatsen.

Det kostar naturligtvis extra med specialbagage vilket gäller golfbagar. Dock med ett undantag. Det går att ta med sig en golfbag istället för en resväska.