Lyxigaste väskorna

Är du på jakt efter en snygg handväska? Då kanske en Hèrmes Birkin skulle passa? I och för sig är den vi rekommenderar från en second hand-butik men den är äkta och har detaljer i 18 karats vitt guld samt diamanter. Den är inte av senaste modell utan årsmodellen är 2008, men den är helt oanvänd och prislappen är på blyga 2,41 miljoner kronor. Tyvärr är den redan såld men du kan köpa vanliga handväskor från Hèrmes för runt 80000 kronor istället. Det gäller dock att vara ute i god tid, eftersom väntelistan för att få köpa en av dessa exklusiva väskor är lång.

Designerväska med andrahandsvärde

De vanligaste modellerna av väskor från Louis Vuitton får du lägga ut mellan 4000-15000 kronor för. En stor favorit är modellen Speedy med monogram, som kostar runt 7000 kronor. Att väldigt många lägger mycket pengar på väskor som de egentligen inte har råd med kan tyckas väldigt onödigt. Några få designerväskor är dock en bättre investering än många billiga. Designerväskor har ett bra andrahandsvärde och de kan många gånger lätt säljas vidare när man har tröttnat på dem. För att inte förlora något på affären är det bästa att sälja innan säsongen är slut och att spara förpackningar, band och kvitton för att bevisa äktheten av väskan.

Köp en klassiker

Du som vill köpa en lyxig handväska och även behålla den bör satsa på en klassisk modell som håller i många år framåt. Modellen ”roady bag” från Yves saint Laurent släpptes 2009 och har burits av många kändisar. Från samma modehus kommer även modellen ”muse” som lanserades 2006. Den fick snabbt kultstatus och har burits av bland annat Jennifer Lopez och Lindsey Lohan. Från Chloe kommer väskan med namnet ”paddington”, som lanserades i begränsad upplaga för att bli ännu mer exklusiv. Hittar du en sådan kan du vara lycklig. Chanel 2.55 behöver knappast någon presentation. Den skapades 1955 och var helt enkelt en uppdatering av den första Chanelväskan som lanserades 1929.